Skip to main content

Al 25 jaar een glimlach door de brievenbus

In 2022 bestaat Artige 25 jaar! Dat is wel een feestje waard. Mijn gedachten gaan ongemerkt terug naar hoe het begon met een droom… Een eigen bedrijf! Hoe mooi zou dat zijn… Met drie kleine kinderen en onze koopwoning leek het haast een te grote droom. Moesten we dit risico aangaan?

We besloten ervoor te gaan. We zetten al het spaargeld in dat we hadden en begonnen vanuit het kleinste slaapkamertje in onze tussenwoning. Op een beurs in Frankfurt kwam ik in aanraking met een Engelse uitgever die vooral Afrikaans geïnspireerde kunstkaarten verkocht. Met de uitgever John Norris had ik meteen een klik. Wij kregen de rechten om deze prachtige collectie Prime Arts wenskaarten in Nederland en België te verkopen. Zo begon ons avontuur.

Enkele winkeleigenaren die nog steeds tot onze klanten behoren, namen meteen onze collectie in hun assortiment op en gaven ons waardevolle tips over het type wenskaarten waar zij behoefte aan hadden. De relatie met u, de detaillist, is voor ons enorm belangrijk. Wij zijn blij met u en met de in veel gevallen al jarenlange relatie.

De situatie waarin we nu zitten overtreft mijn stoutste dromen. Wij werken met een team van mooie mensen aan een product dat elke dag mensen een glimlach bezorgt door de brievenbus. Wij blijven bezig met het ontwikkelen van nieuwe series. Elke keer weer spannend hoe deze worden ontvangen. U bent ons trouw gebleven. Het is onze droom om samen met u steeds opnieuw de consument te blijven verrassen.

De wenskaart is zo’n mooi product! De afgelopen periode heeft ons geleerd dat een crisis ook iets moois met zich mee kan brengen. Mensen blij maken met een wenskaart, iemand een glimlach bezorgen door de brievenbus. De wenskaart heeft zijn waarde opnieuw bewezen en is populairder dan ooit.

Mijn droom is uitgekomen en groeit verder, nu die kleine kinderen van 25 jaar geleden hun plek bij Artige hebben ingenomen. Een echt familiebedrijf, waarin het samen met het hele team voelt als één grote familie! 

Ton Hollander